Panenka ve slaninovém kabátku se šťouchanými brambory - postup přípravy
Vepřovou panenku je možné připravit na desítky způsobů, paní Lenka Sedláčková se s námi podělila o recept na panenku ve slaninovém kabátku. Díky slanině si maso zachová uvnitř svou šťavnatost, zvenku však získá lahodnou křupavou kůrčičku.
Panenka ve slaninovém kabátku
Šťouchané brambory
Panenka ve slaninovém kabátku
1. Vepřovou panenku nakrájejte na silnější plátky. Maso osolte, opepřete a zprudka opečte na rozpálené pánvi.
2. Připravte si anglickou slaninu. Jednotlivé plátky opečeného masa do ní pečlivě zabalte.
3. Zabalené maso vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 15–20 minut. Pečení by nemělo být delší, aby se panenka nevysušovala.
Šťouchané brambory
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a vařte v osolené vodě do měkka.
2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky.
3. Na másle zpěňte cibuli, následně k ní přidejte kostičky slaniny a opékejte dozlatova.
4. Uvařené brambory rozšťouchejte společně s vlažným mlékem.
5. Do rozšťouchaných brambor přimíchejte dozlatova opečenou cibulku se slaninou.
Hotovou panenku ve slaninovém kabátku ihned podávejte se šťouchanými brambory. Můžete je doplnit čerstvou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.