Paprikový salát na zimu s koriandrem - postup přípravy
Paprikový salát na zimu můžete používat během celého roku. Jedná se o osvěžující aromatickou přílohu k masu a jiným pokrmům. Připravíte ho rychle a jednoduše.
Ingredience
K ochucení
Marináda
Papriky omyjte, zbavte je semeníků a nakrájejte je na proužky. Ve větší míse je smíchejte se solí, cukrem, mletým koriandrem, rozdrcenými semeny koriandru, prolisovaným česnekem a nakrájenou feferonkou.
Poznámka: Z feferonky semeník neodstraňujte.
Ingredience důkladně promíchejte a nechte je 1–2 hodiny odpočívat pod pokličkou. Po této době začněte s plněním sklenic.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 3 sklenice o objemu 1000 ml.
Do každé sklenice vložte paprikovou směs 5 kuliček celého černého pepře a 1,5 lžíce rostlinného oleje. Poté připravte marinádu smícháním rajčatového protlaku s vodou, octem a solí, kterou do sklenic rovnoměrně nalijte po tom, co do nich nalijete šťávu, kterou papriky pustily.
Sklenice uzavřete víčky a vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou, do kterého nalijte vodu tak, aby hladina sahala až po víčka. Paprikový salát na zimu zavařujte 20–30 minut.
Poznámka: Sklenice se zavařeným salátem z paprik nechte volně vychladnout, dnem vzhůru, pod ručníkem. Poté ho skladujte na temném a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты