Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Paprikový salát na zimu s koriandrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Paprikový salát na zimu s koriandrem - postup přípravy

Paprikový salát na zimu můžete používat během celého roku. Jedná se o osvěžující aromatickou přílohu k masu a jiným pokrmům. Připravíte ho rychle a jednoduše.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

K ochucení

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Papriky omyjte, zbavte je semeníků a nakrájejte je na proužky. Ve větší míse je smíchejte se solí, cukrem, mletým koriandrem, rozdrcenými semeny koriandru, prolisovaným česnekem a nakrájenou feferonkou. 

Poznámka: Z feferonky semeník neodstraňujte.

2. KROK

Ingredience důkladně promíchejte a nechte je 1–2 hodiny odpočívat pod pokličkou. Po této době začněte s plněním sklenic.  

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 3 sklenice o objemu 1000 ml. 

3. KROK

Do každé sklenice vložte paprikovou směs 5 kuliček celého černého pepře a 1,5 lžíce rostlinného oleje. Poté připravte marinádu smícháním rajčatového protlaku s vodou, octem a solí, kterou do sklenic rovnoměrně nalijte po tom, co do nich nalijete šťávu, kterou papriky pustily. 

4. KROK

Sklenice uzavřete víčky a vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou, do kterého nalijte vodu tak, aby hladina sahala až po víčka. Paprikový salát na zimu zavařujte 20–30 minut.

5. KROK

Poznámka: Sklenice se zavařeným salátem z paprik nechte volně vychladnout, dnem vzhůru, pod ručníkem. Poté ho skladujte na temném a chladném místě.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů