Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou - postup přípravy
Papriky plněné mletým masem s rajskou podle Youtube kanálu Recepty bez brepty jsou šťavnaté a chuťově výrazné. Podávat je můžete s rýží nebo těstovinami.
Omáčka
Plněné papriky
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Oloupejte a na kousky nakrájejte také mrkev s celerem. Na sádle následně smažte zeleninu 8 minut.
Poté k zelenině přidejte cibuli a vše smažte dalších 8 minut. Následně zeleninu smíchejte s cukrem a rajčatovým protlakem a smažte dalších 5 minut na mírném ohni.
Do hrnce přidejte bobkový list, nové koření, skořici, hřebíček a černý pepř. Ingredience zamíchejte, osolte a vmíchejte do nich rajčatové pyré.
Směs znovu důkladně promíchejte, zalijte ji vývarem a vařte pod pokličkou 30 minut. Zatím si připravte papriky k plnění.
Z paprik odřízněte vrchní část a vyjměte z nich semeník. Mleté maso v míse osolte, opepřete a smíchejte ho s vejci. Do masa přimíchejte na závěr také krupici a směsí naplňte papriky až po jejich povrch.
Tip: Místo krupice můžete použít předvařenou rýži.
Papriky vložte do pekáče vymazané sádlem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Hotovou omáčku odstavte z tepla a dle vlastní chuti ji ochuťte cukrem, solí a citronovou šťávou.
Po dvaceti minutách papriky plněné mletým masem vyndejte z trouby a polijte je propasírovanou omáčkou. Následně pekáč přikryjte poklicí a pečte na 150 °C dalších 45 minut.
Poznámka: Hotový pokrm servírujte společně s omáčkou a vařenou rýží posypanou nasekanou petrželkou. Místo rýže můžete použít například těstoviny.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty