Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Placky s mletým masem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Placky s mletým masem - postup přípravy

Klasické bramborové knedlíky plněné masem jistě znáte. Tak co zkusit i zajímavou alternativu, kterou jsou bramborové placky s mletým masem? Pokud hledáte recept na zajímavý oběd, kde nechybí maso a který zasytí, je tato varianta stoprocentně tou, se kterou chybu neuděláte. Tím si buďte jisti

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

1. Jako první si musíte připravit brambory. Ty nejprve oloupejte, potom je nakrájejte na menší kousky a následně je klasicky uvařte ve slané vodě. Po 20 až 30 minutách kdy budou uvařené, je můžete přecedit. Když budou ještě horké, vezměte šťouchadlo nebo podobný nástroj a důkladně je rozmačkejte, jako byste chystali bramborovou kaši.

2. Když brambory vystydnou, pokračujte v přípravě těsta na placky plněné mletým masem. Postup je velmi jednoduchý, jelikož k bramborám přidáte všechny ostatní ingredience a začnete ho zpracovávat. Pokud jsou brambory příliš vodnaté a těsto nemá požadovanou konzistenci, dá se přidat i více mouky.

3. Těsto nechte odpočívat a pusťte se do přípravy náplně. Jako první oloupejte a nakrájejte cibuli. Tu dejte na pánev s trochou oleje a lehce ji restujte. Poté přidejte také mleté maso, které osolíte a opepříte. Restujte tak dlouho, dokud maso nebude dostatečně tepelně upraveno. Potom sundejte ze sporáku a můžete nechat chladnout.

4. Vezměte si kousek těsta a ve své dlani z něho vytvarujte placku. Do té placky následně dejte asi jednu lžíci masové náplně. Potom placku jednoduše uzavřete okraji, aby měla tvar kulatého knedlíku. Ten potom lehce přimáčkněte, aby vznikl opět tvar placky. Stejně postupujte i u ostatních.

5. Zajímavé jsou tyto bramborové placky s mletým masem také v tom, že se nevaří vše vodě, jako knedlíky. Restují se na sádle, z obou stran, dokud nemají krásnou zlatou barvu. Následně je nechte okapat a můžete servírovat.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů