Papriky plněné sýrem, majonézou a česnekem - postup přípravy
Pokud přemýšlíte nad tím, co chutného připravit pro svou návštěvu, máme pro vás skvělý tip. Vyzkoušejte papriky plněné chutnou náplní ze sýra, majonézy a česneku. Jejich příprava je snadná a rychlá. Výsledek vás příjemně překvapí. Jedná se o zdravou chuťovku k pivu, nebo třeba vínu.
Ingredience
Nejprve se pusťte do přípravy náplně. Do hlubší mísy si nastrouhejte tvrdý sýr najemno, pak k němu přidejte tři prolisované stroužky česneku, jedno uvařené vejce pokrájené na kostičky, zakápněte majonézou a ochuťte solí, mletým pepřem a čerstvými bylinkami nadrobno nasekanými. Všechny suroviny dobře promíchejte a náplň dejte chvíli stranou.
Poté si k ruce vezměte papriky a ty omyjte pod vlažnou vodou. Následně je očistěte o stopky a semínek. Zelenina by neměla být porušena. Vnitřek paprik nakonec plňte až po okraj sýrovou náplní a upěchujte lžící. Plněné papriky položte na tác a dejte do lednice chladit na několik hodin.
Po několika hodinách vyjměte papriky z chladničky a na prkénku je pokrájejte na plátky. Plněná papriková kolečka podávejte například s plátky čerstvé bagetky, nebo housky.
Tento pokrm je dokonalý jako chuťovka k dobrému filmu, nebo například jako zdravější snídaně. Pakliže byste chtěli náplň vytvořit o něco dietnější, místo majonézy přidejte do směsi zakysanou smetanu s nízkým obsahem tuku, nebo bílý jogurt. Zvolit lze samozřejmě i majonézu lehkou, která je chutí velice podobná té klasické. Přejeme vám dobrou chuť.