Párky v bramborovém těstíčku - postup přípravy
Zatímco sladké domácí tvoření je znalostí, která žádné správně hospodyňce nesmí v domácnosti chybět, slané pečivo a nejrůznější malé svačinky obvykle nejsou až zase tak obvyklé. Přitom je po nich velká sháňka, vždyť vezměte v úvahu, kolik peněz Češi za nejrůznější krekry a jiné slané pečivo pravidelně utrácejí! Recept, který vám dnes nabídneme, je z řad smažených dobrot. Uznáváme, že existují zdravější dobroty, nicméně tahle je tak lahodná a zároveň snadná, že ji můžete mít téměř v mžiku, kdykoliv budete potřebovat.
Ingredience
Brambory oloupejte, pokrájejte na menší kostky a v hrnci s osolenou vodou je uvařte doměkka. Pak vodu slijte, brambory nechte lehce zchladnout a rozdrťte či rozmixujte je na hladké pyré.
Dortové vafle si rozložte na pracovní plochu a každou z nich po celém povrchu důkladně potřete vrstvou bramborové kaše a nechte je takto chvilku stát, aby nasákly vlhkostí a změkly.
Do misky vyklepněte vajíčka, přidejte k nim dvě lžíce majonézy a společně důkladně vyšlehejte metlou nebo vidličkou na jednolitou směs. Do vedlejší misky nasypejte strouhanku.
Oddělte od sebe nožičky párků a každý z nich namočte nejprve do směsi vajíčka s majonézou a pak obalte ve strouhance. Takto připravené párky položte na dortovou vafli s bramborovým pyré a zamotejte do roličky.
Na kamnech rozehřejte pánev s vyšší vrstvou oleje a když je dostatečně horká, vložte připravené a zabalené párky do oleje smažit dozlatova ze všech stran.
Po dosmažení dejte párky okapat od přebytečného oleje po smažení na talíř vyložený papírovými utěrkami.
Podávejte jako čerstvé, anebo i vychladlé spolu s hořčicí, kečupem či jinou oblíbenou studenou omáčkou, případně doplněné o čerstvou nebo nakládanou zeleninu.
Dobrou chuť.