Pečená krkovička s bramborem a zeleninovým salátem - postup přípravy
Opravdu skvělým obědem může být vepřová krkovička s bramborem a bylinkami upečená v troubě v alobalu. Velmi dobře se k ní hodí zeleninový salát z čínského zelí s hořčično-jogurtovým dresingem.
Na maso
Na salát
Vepřovou krkovici očistěte a nakrájejte na šest plátků. Ty poté z obou stran naklepejte. Maso v misce ochuťte směsí ze 6 lžic rostlinného oleje, italských bylinek, soli a pepře. Brambory si podélně nakrájejte na plátky asi půl centimetru silné. Dejte je do misky, přidejte k nim 2 lžíce oleje, sůl, pepř, italské bylinky a sladkou papriku a vše promíchejte, aby se zcela obalily kořením.
Vezměte si dvě dřevěné špejle na špízy, nejspíše lze použít i kovové. Jeden plátek krkovice propíchněte ve třetině špejlí a v další třetině další špejlí. Potom na každou špejli napíchněte plátek brambory. Poté přidejte další krkovici a opět brambory a takto to udělejte se všemi plátky masa.
Maso s bramborem potom zabalte do pečicího papíru. Nakonec vše zabalte do alobalu a dejte na pečicí plech. Troubu rozehřejte na 190 °C a pečte maso 60 minut.
Mezitím si uvařte dvě vejce natvrdo. Vezměte čínské zelí a nakrájejte ho na nudličky. Okurku nakrájejte na kostičky a vychladlá vejce také. V misce si připravte dresing z jogurtu, ke kterému přidejte hořčici a francouzskou hořčici. Dle chuti vše osolte a opepřete a přidejte k zelenině do mísy. Nakonec přidejte dvě lžíce sterilovaného hrášku, trochu nasekaného kopru a promíchejte. Upečené maso s bramborem pak servírujte s tímto salátem.