Uzené po staročesku s pečenými bramborami - postup přípravy
Připravte si úžasně křehké uzené po staročesku, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokrm se hodí i ke slavnostním příležitostem.
Základ
Příloha
Cibuli, česnek, nakládané okurky, špek a cherry rajčata nakrájejte nadrobno a ingrediencemi pokryjte dno pekáče.
Tip: Pekáč můžete vymazat trochou sádla, které zvýrazní chuť pokrmu.
Zeleninu zasypte drceným kmínem, sušeným tymiánem a přidejte k ní bobkové listy s kuličkami jalovce. Přidejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku a sladkou chilli omáčku s hořčicí.
Do pekáče vložte také nakrájené žampiony, vše zamíchejte a na základ položte plátky uzeného masa. Obsah pekáče podlijte vodou a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 80 minut.
Mezitím připravte přílohu. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem. Pokrm následně pečte na 220 °C po dobu 35 minut.
Poznámka: Před pečením brambory pokapejte trochou oleje a osolte je.
Uzené po staročesku servírujte společně s upečenými bramborami.
Tip: Maso pokryjte výpekem se zeleninou a brambory ozdobte troškou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem