Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Uzené po staročesku s pečenými bramborami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Uzené po staročesku s pečenými bramborami - postup přípravy

Připravte si úžasně křehké uzené po staročesku, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokrm se hodí i ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli, česnek, nakládané okurky, špek a cherry rajčata nakrájejte nadrobno a ingrediencemi pokryjte dno pekáče. 

Tip: Pekáč můžete vymazat trochou sádla, které zvýrazní chuť pokrmu.

2. KROK

Zeleninu zasypte drceným kmínem, sušeným tymiánem a přidejte k ní bobkové listy s kuličkami jalovce. Přidejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku a sladkou chilli omáčku s hořčicí. 

3. KROK

Do pekáče vložte také nakrájené žampiony, vše zamíchejte a na základ položte plátky uzeného masa. Obsah pekáče podlijte vodou a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 80 minut. 

4. KROK

Mezitím připravte přílohu. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem. Pokrm následně pečte na 220 °C po dobu 35 minut. 

Poznámka: Před pečením brambory pokapejte trochou oleje a osolte je.

5. KROK

Uzené po staročesku servírujte společně s upečenými bramborami. 

Tip: Maso pokryjte výpekem se zeleninou a brambory ozdobte troškou petrželky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů