Pečená kuřecí stehna na česneku a cibuli s nastavovanou kaší - postup přípravy
Kuřecí stehna pečená na česneku a cibuli jsou neskutečně voňavá a šťavnatá. Spolu s nastavovanou kaší podle receptu paní Petry Pospíchalové tak vytvoříte dokonalý rodinný oběd.
Ingredience na kuře
Na nastavovanou kaši
Kuřecí stehna omyjte a osušte, případně je dočistěte a vložte je do pekáče. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na tenké plátky, rozhoďte je na dno pekáče a na tuto vrstvu položte kuřecí stehna. Podle chuti je posypejte solí, mletým kmínem, sladkou paprikou, čubricou a sušeným česnekem, podlijte trochou vody a přiklopené dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Zhruba po půlhodině pečení odklopte víko pekáče a dopékejte ještě 20 až 30 minut odklopené. V průběhu druhé fáze pečení maso pravidelně přelévejte výpekem z pekáče.
Zatímco se kuře peče, uvařte brambory a krupky v osolené vodě doměkka. Po dovaření obojí slijte a smíchejte v jednom hrnci, kde brambory rozšťouchejte nebo prošlehejte jako klasickou kaši. Na sporáku v kastrůlku rozpusťte sádlo a orestujte na něm jemně nasekanou cibulku dohněda. Tu pak přimíchejte k nastavované kaši, kterou na závěr ještě podle chuti osolte, přidejte mletý kmín, sušený česnek a majoránku.
Dopečené kuře podávejte s kopečkem nastavované kaše a přelité trochou výpeku z pekáče.