Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tavený sýr z tvarohu a másla

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí tavený sýr z tvarohu a másla - postup přípravy

Vyrobte si domácí tavený sýr, který můžete skladovat i několik dní a mít ho tak stále po ruce. Dopřejte svým blízkým lahodnou sýrovou pomazánku na oblíbeném pečivu.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sterilizované sklenice vymažte máslem a odložte bokem. Nyní vložte tvaroh do sítka a třete jej tak dlouho, dokud z něj nevyteče co nejvíce tekutiny. Vymačkaný tvaroh vložte do mísy a přidejte k němu změklé máslo. 

2. KROK

Směs osolte, přidejte jedlou sodu, cukr, vejce a vše rozmixujte ponorným mixérem. 

Poznámka: Mixujte do doby, než se všechny ingredience propojí.

3. KROK

Tvarohovou směs zahřívejte ve vodní lázni, dokud nezískáte konzistenci taveného sýra. Domácí tavený sýr následně vlijte do vymazaných sklenic a přikryjte je potravinovou fólií. 

Poznámka: Potravinová fólie se musí dotýkat hladiny taveného sýra, aby na ní nevznikl škraloup.

4. KROK

Sýr ve sklenicích nechte vychladnout a zcela ztuhnout. Následně jej podávejte se svým oblíbeným pečivem.

Tip: Aby vám sýr co nejdéle vydržel, skladujte jej v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů