Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená vepřová panenka ve slanině

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 74 minut

Pečená vepřová panenka ve slanině - postup přípravy

Ačkoliv si můžete myslet, že je příprava vepřové panenky náročná, tento recept vás přesvědčí o opaku. Výsledkem je to nejkřehčí a nejšťavnatější maso, jaké jste kdy jedli.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kořenící směs

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou panenku očistěte od blan a v misce si připravte kořenící směs. Smíchejte mletou sladkou papriku se sušeným česnekem, solí, pepřem a sušeným rozmarýnem.

2. KROK

Maso podélně rozřízněte v jeho středu tak, abyste ho neprořezali naskrz a zapracujte do něj kořenící směs ze všech stran. Žampiony omyjte, nakrájejte je na plátky a nadrobno nakrájejte také cibuli, kterou smažte na rozpáleném oleji 2 minuty. 

3. KROK

Poté k cibuli přidejte žampiony, prolisovaný česnek, směs osolte, opepřete a smažte 2 minuty.

Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.

4. KROK

Zatímco se obsah pánve smaží, nakrájejte tvrdý sýr na tenké plátky a odložte je bokem. Nyní si připravte alobal, na který položte pečicí papír a vyskládejte plátky slaniny tak, jak to můžete vidět ve videu níže.

5. KROK

Na slaninu položte vepřovou panenku řezem nahoru. Řez v mase naplňte směsí cibule a žampionů, kterou pokryjte nakrájenými plátky sýra. Poté slaninou maso obalte a pokrm zabalte do papíru a alobalu, na kterém leží. 

6. KROK

Vepřovou panenku pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Zatímco se maso peče, připravte si přílohu. Brambory oloupejte a nakrájejte je na kousky. V míse je následně smíchejte se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a olejem.

7. KROK

Po upečení k masu na plech brambory vyskládejte a vše pečte na 200 °C dalších 30 minut. Poté alobal odbalte a pečte maso dalších 10 minut na stejnou teplotu. 

8. KROK

Pečenou vepřovou panenku ve slanině podávejte s pečenými bramborami. 

Tip: Pokrm můžete servírovat se zeleninovou přílohou, jako jsou například salátové okurky nebo cherry rajčata.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů