Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krůtí prsa ve slanině se smetanovou omáčkou s hranolky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Krůtí prsa ve slanině se smetanovou omáčkou s hranolky - postup přípravy

Krůtí prsa ve slanině se smetanovou omáčkou s hranolky jsou dokonalým spojením chutí. Tento recept od paní Martiny Recmanové slibuje neodolatelnou kombinaci krůtího masa, křupavé slaniny, bohaté smetanové omáčky a pečených hranolek.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Krůtí maso omyjte pod tekoucí vodou a osušte ho. Poté odstraňte blány, šlachy a ostatní nejedlé části a nakrájejte ho na větší kostky.

Tip: Pokud máte zbytek uzeného bůčku, neváhejte ho přidat do pánve k masu.

2. KROK

Kostky krůtích prsou obalte anglickou slaninou. Takto připravené maso položte na rozpálenou pánev bez oleje a opečte jej ze všech stran.

3. KROK

Jakmile bude maso opečené ze všech stran, osolte ho a opepřete. Poté ho zalijte smetanou ke šlehání a na mírném plameni vařte alespoň 20 minut, dokud nebude maso hotové.

4. KROK

Hranolky nasypte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte je olejem a vložte je do předehřáté trouby na 200 °C. Pečte je do zlatova. Jakmile budou hranolky hotové, vyjměte je z trouby, osolte je a můžete servírovat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů