Pečené americké brambory s parmezánem - postup přípravy
Připravte si rychlé pečené americké brambory s parmezánem, které můžete servírovat jako pochoutku k pivu i jako originální přílohu k masu. Připravíte je snadno.
Základ
Na obalení
Dip
Brambory oloupejte, nakrájejte je na měsíčky a vložte je do mísy, kde je zalijte horkou vodou. Tu osolte, mísu přikryjte pokličkou a brambory v ní nechte ponořené 20 minut.
Mezitím smíchejte parmezán se strouhankou, nastrouhaným česnekem, solí, oreganem a mletou uzenou paprikou. Brambory slijte, osušte papírovou utěrkou, polijte je olivovým olejem a obalte ve směsi suchých ingrediencí.
Obalené brambory vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. Během pečení připravte dip.
Petrželku nakrájejte najemno a smíchejte ji s jogurtem, tvarohem, solí, pepřem, nastrouhaným česnekem a olivovým olejem. Pečené americké brambory následně s dipem servírujte.
Tip: Dip můžete schovat do lednice do doby, než ho budete servírovat. Skvěle totiž chutná vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette Fresche