Pečené brambory s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Zajímavým způsobem, jak připravit mleté maso s gruzínským nádechem, je okořeněnou směs vložit mezi brambory a upéci ji v troubě spolu s dušenou zeleninou.
Na maso
Na zeleninovou směs
Do mísy dejte mleté maso, sůl, sušený česnek, vejce, koření khmeli suneli, 2 lžíce strouhanky a na kostičky nakrájenou cibuli. Vypracujte homogenní směs.
Další cibuli nakrájejte na měsíčky a dejte je smažit na troše oleje na pánev, dokud nezesklovatí. Pak přidejte na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a nakonec na kousky nakrájenou papriku. Osolte, opepřete, přidejte cukr, rajčatový protlak a gruzínskou satsebelli omáčku (případně ji nahraďte obyčejnou rajčatovou omáčkou). Zamíchejte a duste pod poklicí 7 až 10 minut. Nakonec přidejte trochu nasekané petrželky.
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Z masa udělejte kuličky, vložte je mezi dva plátky brambor a stiskněte, aby se masová směs zploštila. Dejte je do zapékací formy a pak je zalijte zeleninovou směsí. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a vše pečte 40 až 50 minut, dokud nebudou brambory měkké.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.