Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená cuketa s klobásou a sýrem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečená cuketa s klobásou a sýrem - postup přípravy

Stále dumáte nad tím, jaký rychlý a chutný pokrm připravíte své rodině? Vyzkoušejte cuketu zapečenou s klobásou a sýrem. Jedná se o jídlo z jednoho pekáčku, které zasytí skvěle celou vaši rodinu. Příprava je velmi snadná.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak připravit zapečenou cuketu s klobásou a sýrem?

Nejprve si omyjte cukety, pak je očistěte od stopek a nastrouhejte na hrubém struhadle do velké mísy. Zeleninu následně osolte a nechte stát asi deset minut. Mezitím si nakrájejte klobásu a rajčata na malé kostky. Čerstvou petrželku nasekejte nadrobno. Poté tyto ingredience smíchejte se strouhanou cuketou, přidejte vejce, zakysanou smetanu, hladkou mouku, jedlou sodu, osolte, opepřete a vytvořte homogenní směs.




K ruce si vezměte plech a vymažte jej slunečnicovým olejem. Nakonec do něj navrstvěte těstíčko s cuketou a rovnoměrně rozprostřete. Pokrm zapékejte v troubě po dobu asi třiceti minut při 180 stupních Celsia. Vhodné je si troubu před tím předehřát. Asi pět minut před ukončením pečení posypte zeleninu na povrchu strouhaným sýrem dle obliby.

Servírování zapečené cukety

Upečenou cuketu podávejte například se zakysanou smetanou, bílým jogurtem, nebo například s nakládanou zeleninkou. Hodit se bude klidně i bramborová příloha, či česneková omáčka. Pokud nemáte v oblibě klobásy, můžete použít i libovější uzeniny, jako je například šunka. S tou bude cuketa také výborná. Vegetariáni zase mohou samozřejmě maso zcela vynechat a vznikne jim také lahodné a vydatné jídlo. Přejeme dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů