Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené hrbaté maso se zeleninou a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Pečené hrbaté maso se zeleninou a sýrem - postup přípravy

Připravte si rychlý sobotní oběd a vyzkoušejte recept od paní Petry Pospíchalové na chutné a křehké hrbaté vepřové maso se směsí cibule, cukety a sýra. Jako přílohu zvolte vařené nebo pečené brambory.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Plátky vepřového masa nakrájejte na menší plátky, naklepejte je, osolte je, posypejte mletým kmínem a opepřete podle své chuti.

2. KROK

Rozpalte olej na pánvi a maso osmažte z obou stran, dokud nezíská krásnou zlatou barvu. Poté ho přendejte do pekáče.

3. KROK

Na maso dejte nahrubo nakrájenou cibuli na plátky a podlijte ho vodou. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a maso pečte asi 30 minut, dokud maso nezměkne.

4. KROK

Mezitím na pánvi osmahněte cibulku s anglickou slaninou. Poté přidejte nakrájenou cuketu a restujte, dokud se zelenina nezměkne.

5. KROK

Poté do zeleniny přidejte vejce a promíchejte. Vyjměte pekáč z trouby a připravenou směs navrstvěte na maso. Každý kousek zakryjte plátkem sýra a nechte ho zapéct přibližně 5 minut.

6. KROK

Pokud vám zbyde zeleninová směs, rozprostřete ji po pekáči.  Hotové maso ihned servírujte s pečeným nebo vařeným bramborem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů