Pečené kuře na másle s brambory a zeleninou - postup přípravy
Připravte si pečené kuře na másle v originálním stylu. Díky tomuto receptu si můžete pochutnat na šťavnatém masu s máslovou příchutí a výživné zeleninové příloze.
Maso
Marináda
Příloha
Brambory omyjte a ve slupce je vařte 20 minut, do změknutí. Kuře očistěte, rozkrojte ho v jeho středu a z vnější strany ho jemně naklepejte. Maso ochuťte pepřem a solí z obou stran.
V pánvi rozpusťte máslo a rozpalte olej, na kterém smažte nakrájený česnek po dobu 3–4 minut, dohněda. Následně z pánve česnek vyndejte a vložte do ní kuře, vnější stranou dolů.
Poznámka: Díky smíchání másla s olejem se nebude máslo připalovat.
Kuře, pomocí pokličky, přitlačte k pánvi a smažte ho 3–4 minuty. Poté maso obraťte, přitlačte ho pokličkou a smažte ho další 3–4 minuty. Následně ho z pánve vyndejte.
Poznámka: Díky přitlačení se maso lépe propeče.
Nyní připravte marinádu. V misce smíchejte med se sójovou omáčkou, kečupem, hořčicí, rozmarýnem a mletou sladkou paprikou.
Marinádou potřete kuře z obou stran a vložte ho do zapékací mísy, kterou přikryjte alobalem. Maso následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 min.
Uvařené brambory sceďte a oloupejte. Na pánvi s výpekem smažte 1 minutu, na proužky nakrájenou, cibuli, ke které přidejte nakrájenou červenou papriku. Směs zasypte mletou sladkou paprikou, solí, pepřem a koriandrem.
Do pánve přidejte celé brambory, ingredience zamíchejte, posypte nasekanou petrželkou a směs odstavte z tepla. Po čtyřiceti minutách z kuřete sejměte alobal a pokračujte v pečení dalších 10–15 minut.
Pečené kuře na másle servírujte s připravenou bramborovou přílohou.
Poznámka: Maso podávejte polité výpekem a posypané nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SABINA foodee