Pečené kuřecí paličky - postup přípravy
Pečete kuřecí paličky klasicky v troubě s grilovacím kořením a už vás takový pokrm tak trochu nudí? Potom je nasnadě vyzkoušet nový a chutný recept, který snoubí voňavé koření a unikátní postup přípravy.
Ingredience
Do většího hrnce vyskládejte omyté kuřecí paličky a přelijte je nejprve mlékem, pak smetanou na vaření a vodou. Také přisypte mletý pepř dle chuti, dobře promíchejte a maso vařte a duste pod poklicí asi 30 až 40 minut.
Mezitím si v misce smíchejte hladkou mouku, strouhanku a veškeré výše uvedené koření. V jiné misce si vyšlehejte vajíčko s trochou soli.
Obalování kuřecích paliček a jejich smažení
Uvařené kuřecí paličky obalujte nejprve ve vajíčku a posléze v kořeněné strouhance. Tento postup opakujte u každé porce 2x, aby se vytvořila řádná krusta. Následně maso smažte ze všech stran na rozpáleném slunečnicovém oleji. Před podáváním ještě nechte odstát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
Servírování kuřecích paliček
Usmažené kuřecí paličky podávejte ideálně s dipem ze zakysané smetany a česneku. Hodit se bude i kečup, hořčice, tatarská omáčka nebo barbecue omáčka. Jako přílohu můžete zvolit buď čerstvé pečivo (chléb, bagetu, rohlík či housku) nebo i hranolky či vařené brambory. Obloha je vhodná zeleninová (například čerstvá rajčata s okurkou, nebo nakládané „kvašáky“ a cibulky). Přejeme vám dobré chutnání.