Pečený bůček na cibuli a česneku - postup přípravy
Pečený bůček je sen o tom nejjemnějším a nejšťavnatějším masíčku. Zkuste ho podle osvědčeného receptu od paní Ivy Ptáčkové a budete se olizovat ještě druhý den.
Ingredience
Vepřový bůček i s kůží omyjte a osušte. Ze všech stran jej posypejte solí a kmínem. Oloupejte česnek, prolisujte ho a potřete jím bůček ze všech stran.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké proužky, které vsypte na dno pekáče. Na cibuli položte ochucený bůček kůží dolů a dejte ho péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi 1 hodinu. Poté jej v pekáči otočte kůží nahoru a vytvořte v ní ostrým nožem zářezy ve tvaru šikmé mřížky a vraťte maso zpátky do trouby na další 1 hodinu dopéct a očervenat.
Hotový bůček podávejte buďto samotný s čerstvým pečivem, anebo doplněný o kynutý či bramborový knedlík se špenátem či dušeným zelím.