Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený bůček na cibuli a česneku

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Pečený bůček na cibuli a česneku - postup přípravy

Pečený bůček je sen o tom nejjemnějším a nejšťavnatějším masíčku. Zkuste ho podle osvědčeného receptu od paní Ivy Ptáčkové a budete se olizovat ještě druhý den.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřový bůček i s kůží omyjte a osušte. Ze všech stran jej posypejte solí a kmínem. Oloupejte česnek, prolisujte ho a potřete jím bůček ze všech stran.

2. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké proužky, které vsypte na dno pekáče. Na cibuli položte ochucený bůček kůží dolů a dejte ho péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi 1 hodinu. Poté jej v pekáči otočte kůží nahoru a vytvořte v ní ostrým nožem zářezy ve tvaru šikmé mřížky a vraťte maso zpátky do trouby na další 1 hodinu dopéct a očervenat.

3. KROK

Hotový bůček podávejte buďto samotný s čerstvým pečivem, anebo doplněný o kynutý či bramborový knedlík se špenátem či dušeným zelím.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů