Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený hovězí váleček s párkem a slaninou

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 640 minut

Pečený hovězí váleček s párkem a slaninou - postup přípravy

Tuto pomalu pečenou dobrotu z hovězího válečku paní Jaroslava Slavíková, z jejíž kuchyně tento nápad a recept pochází, připravuje výhradně při slavnostních příležitostech, jako jsou různé oslavy či Vánoce. Vyzkoušejte ji také, určitě si jej zamilujete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hovězí váleček protáhněte špekem a debrecínským párkem (v tomto případě druh masa ani párků nezaměňujte, autorka receptu po mnoha pokusech a obměnách konstatovala, že právě tato kombinace je ta jediná pravá).

2. KROK

Maso potřete česnekovou pastou nebo utřeným česnekem se solí a poklaďte ho tenkými plátky másla. Položte ho do pekáče, podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 100–110 °C, přičemž maso pečte přes noc cca 10 hodin.

3. KROK

Po uplynutí první doby pečení maso vyndejte z pekáče, nakrájejte ho na plátky (nejlépe na prkénku nad jiným plechem, maso při krájení pustí hodně šťávy a je velká škoda o ni přijít), vraťte ho zpátky do pekáče a přelijte šťávou z masa a výpekem a nechte dopéct. Plátky průběžně během pečení otáčejte, aby po obou stranách získalo zlatavou kůrčičku a nasáklo se chutí výpeku.

4. KROK

Jako přílohu použijte hranolky či americké brambory, doplňte tatarskou omáčkou či jinou oblíbenou studenou omáčkou a nakládanou nebo čerstvou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů