Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený vepřový bůček s cibulí a česnekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Pečený vepřový bůček s cibulí a česnekem - postup přípravy

Abyste zalahodili svým chuťovým pohárkům, nemusíte být michelinský šéfkuchař a připravovat složitá jídla, ty nejjednodušší recepty často totiž bývají zároveň nejchutnější. Takový pečený vepřový bůček podle receptu od paní Petry Pospíchalové je malé kulinářské nebe.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na středně hrubé kousky, které rozprostřete po celém dně pekáče. Česnek očistěte, nakrájejte ho na plátky a rovnoměrně ho nasypejte na cibuli.

2. KROK

Bůček omyjte a osušte papírovými utěrkami. Pokud je i s kůží, nařízněte ji ostrým nožem do tvaru mřížky. Celé maso posypejte solí a sladkou mletou paprikou a koření vetřete rukama do masa. Poté maso posypejte kmínem a vložte ho kůží dolů do pekáče na lůžko z cibule a česneku.

3. KROK

Maso v pekáči podlijte trochou vody, zakryjte ho víkem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C. Pečte ho asi 1 až 1,5 hodiny. Poté sejměte z pekáče víko, otočte bůček kůží nahoru a nechte ho dopéct dočervena. Průběžně jej přelévejte výpekem.

4. KROK

Hotový bůček nakrájejte na porce a podávejte spolu s nakládanou zeleninou a čerstvým chlebem, anebo s houskovým či bramborovým knedlíkem, dušeným zelím nebo špenátem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů