Perníkový beránek s mletými ořechy - postup přípravy
O Velikonocích nesmí na žádném stole chybět perníkový beránek. Připravte si jednoduchý dezert podle receptu paní Romany Važanské, který obsahuje ty nejvoňavější a nejchutnější ingredience.
Ingredience
Na vymazání formy
V míse smíchejte mouku s cukrem, mandlemi, kypřícím práškem do perníku, mletou skořicí, citronovou kůrou a perníkovým kořením. V druhé míse smíchejte med s mlékem, vaječnými žloutky, citronovou šťávou a olejem.
Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. K omytí můžete použít jedlou sodu.
Tekuté ingredience vlijte do suchých a vše důkladně promíchejte. Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta.
Připravené těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané pečicí formy, která je předem vyhřátá a perníkového beránka pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Zda je beránek upečený poznáte, pokud do něj píchnete špejlí a vytáhnete ji čistou. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.