Táborákový recept na chutné pečené brambory se slaninou

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
5 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Táborákový recept na chutné pečené brambory se slaninou - postup přípravy

Léto je v plném proudu a dlouhé teplé večery jsou jako stvořené pro grilovačky či opékání někde u táboráku.  Jelikož však chutných pokrmů není nikdy dost, bude vám hodit také tento jednoduchý recept, který každou takovou letní událost rozhodně obohatí. Vyzkoušejte si připravit chutné bramborové špízy se slaninou a uvidíte, jak si všichni zúčastnění pochutnají.

Celý postup je skutečně neuvěřitelně jednoduchý a skládá se z několika málo základních kroků. Tím prvním je příprava brambor. Ty stačí pouze umýt a odřezat jejich kraje. Loupání vůbec nebude potřeba. Pokud vám však jejich slupka vadí a nemáte ji rádi, klidně si brambory oškrabte.

Když máte jednotlivé kraje brambor odřezané, nakrájejte si také slaninu. Kousky by měly být malinko delší než samotné brambory a ničemu nevadí, když budou také silnější tloušťky. Poté stačí slaninu a brambory střídavě napíchnout na rošt. Ten poté jednoduše umístěte nad oheň nebo grill a nechte opékat.

Až budou brambory měkčí sejmete je z tepla a pomocí nože do nich po celé délce udělejte několikamilimetrové zářezy. Čím více jich bude, tím bude celý pokrm chutnější. Poté brambory posypte solí, případně vámi zvoleným kořením a dejte opět nad oheň.




Brambory soustavně otáčejte, aby se uvolněná mast ze slaniny dobře vsakovala. Opékejte do té doby, dokud nebudou brambory hezky načernalé a slanina opečená. Poté pouze sejměte z roštu a můžete podávat. Výsledkem bude naprosto chutný pokrm, který se hodí nejen jako příloha, ale i jako samostatný chod.

Dochutit můžete také majonézou, tatarskou omáčkou, chilli omáčkou nebo dresingem podle vlastního výběru. Dokonale se hodí také zakysaná smetana s čerstvými bylinkami, která brambory odlehčí a osvěží.

Náš tip: Pokud rádi experimentujete, můžete mezi slaninu a brambory vložit také například plátky papriky či masa. Vzniknou tak chutné špízy, které můžete různě kombinovat a užít si tak vždy jinou variantu celého pokrmu. Brambory můžete rovněž během grilování různě upravovat a potírat například marinádou či protlačeným česnekem, který jim dodá ten správný říz.

Galerie

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 146 hlasů
Nahlásit chybu
146 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty