Pikao košíčky s krémovou náplní a čokoládou - postup přípravy
Pikao košíčky, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou plné smetanové chuti, která potěší každého mlsouna. Jsou snadné na přípravu a ideální na vánoční stůl.
Těsto
Krém
Poleva
Zdobení
V míse smíchejte mouku s moučkovým cukrem, žloutky a změklým máslem. Přidejte kakao a vypracujte těsto, které dejte na 30–45 minut do lednice.
Tip: Máslo můžete nahradit Herou.
Těstem naplňte formičky na košíčky, které odkládejte na plech. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby.
Mezitím, co se košíčky pečou, připravte krém. Změklé máslo vyšlehejte s rumem a Pikaem. Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a upečené košíčky ozdobte. Cukroví poté vložte do lednice, aby krém ztuhl.
Na závěr vychlazené Pikao košíčky cukroví pokryjte rozpuštěnou čokoládou, smíchanou s olejem a cukroví ozdobte dle vlastní fantazie.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě za 3 minuty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou