Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikao košíčky s krémovou náplní a čokoládou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Pikao košíčky s krémovou náplní a čokoládou - postup přípravy

Pikao košíčky, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou plné smetanové chuti, která potěší každého mlsouna. Jsou snadné na přípravu a ideální na vánoční stůl.

Ingredience pro:
60 kusů
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku s moučkovým cukrem, žloutky a změklým máslem. Přidejte kakao a vypracujte těsto, které dejte na 30–45 minut do lednice.

Tip: Máslo můžete nahradit Herou.

2. KROK

Těstem naplňte formičky na košíčky, které odkládejte na plech. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby.

3. KROK

Mezitím, co se košíčky pečou, připravte krém. Změklé máslo vyšlehejte s rumem a Pikaem. Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a upečené košíčky ozdobte. Cukroví poté vložte do lednice, aby krém ztuhl. 

4. KROK

Na závěr vychlazené Pikao košíčky cukroví pokryjte rozpuštěnou čokoládou, smíchanou s olejem a cukroví ozdobte dle vlastní fantazie. 

Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě za 3 minuty.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů