Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný věnec z listového těsta se sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slaný věnec z listového těsta se sýrem - postup přípravy

Hledáte-li opravdu originální pohoštění na silvestrovskou party, vyzkoušejte tento slaný věnec z listového těsta se sýrem: jeho příprava je snadná a zabere vám jen chvilku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Listové těsto rozložte, položte na něj potravinářskou fólii a rozválejte ho. Poté ho pomocí rádýlka na delší straně rozkrojte do poloviny tak, jak vidíte na obrázku.

2. KROK

Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a nasypte ho středu celé délky neporušeného těsta. Šunku v celku nakrájejte na kostky a rozprostřete ji na sýr.

3. KROK

Nakládané okurky nakrájejte na drobné kostičky a rozprostřete je sýr a šunku. Do hrnce nalijte vodu, ponořte do ní 2 vejce a uvařte je natvrdo. Potrvá to přibližně 7 minut, podle velikosti vajec.

4. KROK

Vejce vyjměte z vody, oloupejte je a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Poté je nasypte na šunku.

5. KROK

Proužky těsta 1krát přetočte, zbylé vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte ho. Okraj těsta blíže k pruhům potřete vejcem.

6. KROK

Neporušené listové těsto srolujte jako roládu a jakmile narazíte na proužky, přestaňte rolovat. Následně ji potřete vejcem. Pruhy těsta poté přetáhněte na druhou stranu a vytvořte tak ozdobné volánky.

7. KROK

Oba konce rolády spojte a vytvořte věnec. Ten přendejte na plech vyložený pečicím papírem a poté ho potřete rozšlehaným vejcem.

8. KROK

Věnec přendejte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho přibližně 25 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

9. KROK

Slaný koláč nakrájejte na kousky a můžete ho servírovat. Podávat ho můžete s čerstvým salátem nebo oblíbeným dipem.

10. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů