Piškot s kokosovou náplní a strouhanou čokoládou - postup přípravy
Máte v oblibě piškotové dezerty a už vás nudí klasické bublaniny? Pak si připravte tento kokosový zákusek, který je velmi delikátní a rozhodně nebude dřít v krku. Hodí se nejen ke snídani, ale i na svačinu. Potěšit jím ostatně můžete i kolegy v práci.
Těsto
Náplň
Nejprve si vyšlehejte do pěny vejce s krupicovým cukrem. Poté přilijte mléko, vložte změklé máslo, vsypte polohrubou mouku, kypřící prášek a vypracujte mixérem hladké polotekuté těsto. Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem o rozměrech cca 25 x 35 cm a vlijte do něj polovinu těsta.
Tu druhou následně ochuťte kakaovým práškem, a nakonec také nalijte do formy. Dvoubarevný piškot dejte péct do trouby na čtvrt hodiny při 170 °C. Mezitím se pusťte do přípravy kokosové náplně.
Až se korpus upeče, vyjměte jej z trouby a nechte chladnout. Dále si v menším rendlíku svařte mléko s pudinkovým práškem do husté hmoty.
Po zchladnutí ochuťte moučkovým cukrem, vložte sladký tvaroh, kokos a dobře promíchejte.
Krémovou hmotou následně potírejte piškotové těsto, a nakonec posypte strouhanou kokosovou čokoládou (lze použít i tyčinku Bounty či Margot).
Dezert dejte tuhnout do lednice na několik minut.
Vychlazený kokosový dezert naporcujte a podávejte například s šálkem dobré kávy, kakaa nebo čaje. Doplnit lze piškotový zákusek i o kopeček šlehačky nebo kokosové zmrzliny. Přejeme dobré chutnání.