Piškotová buchta s broskvemi - postup přípravy
Vzpomínáte rádi na sladké pečivo od babičky? Připomeňte si jej s tímto jednoduchým, a přitom skvělým receptem na piškotovou buchtu s konzervovanými broskvemi. Dezert ke kávě nebo čaji budete mít připravený do 45 minut včetně pečení.
Ingredience
Nejprve si ve větší míse vyšlehejte mixérem změklé máslo spolu s krupicovým cukrem. Poté přidejte čtyři vejce, kypřící prášek do pečiva a polohrubou mouku po lžících. Vypracujte polotekuté těsto bez hrudek. To naneste na plech s pečícím papírem a rovnoměrně špachtlí rozetřete po celém dnu.
Dále si sceďte konzervované broskve a pokrájejte ovoce na menší kousky. Ty poklaďte na povrch těsta a dejte péct do trouby na 35 minut při teplotě 175 °C.
Servírování piškotové buchty s broskvemi
Upečený piškot s broskvemi vyjměte z trouby, posypejte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte po zchladnutí například s kopečkem čerstvě ušlehané smetany. Dezert bude lahodit jak k espressu, tak třeba ke cappuccinu, nebo teplému ovocnému čaji. Přejeme dobrou chuť nejen k snídani, ale i ke svačince.
Jak vylepšit piškotovou buchtu s broskvemi?
Pokud chcete dezert z piškotového těsta skutečně výjimečný, polijte jej ještě po upečení čokoládovou polevou. Tu lze připravit buď z mléčné nebo hořké čokolády a trošky másla. Kromě broskví pak můžete použít v receptu i proslulé vypeckované třešně, získáte tak neodolatelnou bublaninu, která vás svou chutí přenese do dětských let. Kromě jiného je možné klasické těsto nakombinovat s tím kakaovým. Do poloviny hmoty pouze přidáte kakaový prášek a mramorová buchta je na světě.