Piškotové „bomby“ s pomerančovou šlehačkou - postup přípravy
Pokud potřebujete připravit zákusky například na rodinnou oslavu a nechcete utrácet za ty z cukrárny, vyzkoušejte domácí piškotové „bomby“ doplněné o lahodnou pomerančovou šlehačku. Nejenže skvěle chutnají, ale i vypadají, úspěch u strávníků je tak 100% zaručen.
Ingredience
Do mísy dejte vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte do pěny. Poté zašlehejte mléko a olej. Přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva a nakonec přimíchejte kůru z citronu a citronovou šťávu. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 40×30 centimetrů a dejte ho péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 25 minut.
Po vychladnutí z korpusu vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájejte co největší počet koleček. Zbytek korpusu nevyhazujete, ale rozdrobte ho na jemno. Kolečka pak potřete 100 mililitry pomerančové šťávy.
Nalijte do mísy slazenou smetanu ke šlehání a vyšlehejte z ní šlehačku. Pokud nemáte slazenou, podle chuti do ní zašlehejte moučkový cukr. Do šlehačky pak postupně zašlehejte ještě 100 mililitrů pomerančové šťávy. Poté ji dejte do cukrářského sáčku, naneste ji na vykrojená kolečka a její vršek pak posypejte rozdrobeným korpusem. Před podáváním zákusky pocukrujte moučkovým cukrem.