Piškotové řezy s Nutellou a lískovými ořechy - postup přípravy
Piškotové řezy s Nutellou jsou jednoduchým dezertem, který potěší každého milovníka čokolády a nadýchaného piškotu. Můžete je servírovat i při oslavách.
Těsto
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého šlehání do směsi přidejte olej.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Vytvořené těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Tip: Mouku s práškem před použitím prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Upečený korpus překlopte na čistý pečicí papír a rozdělte ho na dvě stejně velké části. První z nich pomažte Nutellou a přiklopte ho druhou částí korpusu, který Nutellou také pomažte.
Dezert na závěr posypte nasekanými lískovými oříšky a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty