Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nejlepší a nejjemnější koblihy bez použití vajec a mléka

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nejlepší a nejjemnější koblihy bez použití vajec a mléka - postup přípravy

Vejce a mléko jsou často velkým problémem pro trávení u některých lidí. Nemohou si proto naplno vychutnat pokrmy, které všichni milujeme. Naštěstí existuje úžasný recept na vynikající koblihy, které si může vychutnat úplně každý. Podívejte se na recept, na který nepotřebujete žádné vejce nebo mléko. Možná si to nemyslíte, ale i přesto chutnají naprosto úžasně. Pokud jste citliví na laktózu nebo nejíte živočišné produkty, vyzkoušejte tento recept.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Kromě toho, že jsou koblihy velmi levné, jejich příprava je také extrémně jednoduchá. Můžete s nimi proto svou rodinu potěšit kdykoli jen budete chtít. V misce rozpusťte droždí ve třech lžících vlažné vody. Přidejte lžíci cukru a důkladně promíchejte. Do samostatné mísy dejte mouku. Přidejte cukr, sůl a vanilkový cukr. Následně přidejte do směsi tekuté ingredience jako vodu, vanilkovou esenci, olej a opět důkladně promíchejte do hladka.




Těsto vyválejte na tenký plát a poté z těsta pomocí sklenice vykrajujte kolečka. Nakonec osmažte koblihy na pánvi na oleji, dokud nebudou nádherně zlaté. Koblihy si vychutnejte s dětmi i s přáteli a vyzkoušejte tento jedinečný recept. Uvidíte, že lepší koblihy jste nikdy nejedli a přitom je jejich příprava velmi jednoduchá. Budete-li chtít, můžete koblihy naplnit svou oblíbenou marmeládou nebo džemem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů