Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté švestkové koláče s tvarohem a drobenkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynuté švestkové koláče s tvarohem a drobenkou - postup přípravy

Kynuté koláče můžete naplnit sladkým tvarohem, na něj naklást švestky a posypat je drobenkou. Recept nám poskytla paní Jana Podoláková Burkartová.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Na těsto

Na náplň

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte trošku cukru a rozdrobte droždí. Zamíchejte a nechte několik minut pracovat, dokud nevzejde kvásek.

2. KROK

Do zadělávací mísy dejte hladkou mouku, sůl, rozpuštěné máslo, moučkový cukr, žloutky a citronovou šťávu. Vlijte kvásek a rukama nebo robotem vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu přikryjte a nechte ho 40 minut kynout.

3. KROK

Během kynutí si omyjte a vypeckujte švestky. Měkký tvaroh smíchejte s vejcem, přidejte vanilkový cukr, cukr dle chuti a trochou mléka, aby nebyl tvaroh tak tuhý. Do talíře dejte změklé máslo, hrubou mouku a cukr a vypracujte drobenku.

4. KROK

Těsto rozdělte na 4 díly a z každého udělejte kulatou placku silnou půl centimetru. Potřete ji slabou vrstvou libovolné marmelády, lze použít třeba i povidla, jen vynechejte okraje a nechte je čisté.

5. KROK

Pak na marmeládu dejte vrstvu tvarohu, na něj švestky a posypejte je drobenkou a skořicovým cukrem. Koláče dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláče, dokud nebudou jejich okraje zlatavé.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů