Piškotové řezy s pudinkovým krémem - postup přípravy
Tento rychlý a jednoduchý dezert potěší vaše smysly. Piškotové řezy s pudinkovým krémem jsou lahodné, nadýchané a příjemně sladké. Zvláštní chuť jim dodává citronová poleva, kterou připravíte během minuty.
Základ
Krém
Poleva
Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem – šlehejte přibližně 2 minuty. Poté do mísy přilijte olej, mléko a pokračujte ve šlehání. K ingrediencím vsypte mouku, kypřící prášek do pečiva, a vše zamíchejte.
Do základu vmíchejte také pomerančovou kůru, tekuté těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.
Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Po upečení ze základu vykrojte dva stejně velké obdélníky, z nichž jeden vložte do dortového ráfku ve tvaru obdélníku. Nyní si připravte krém.
Do hrnce nalijte mléko, smetanu, vanilkové aroma, vaječný žloutek, cukr, kukuřičný škrob, všechny ingredience zamíchejte a začněte zahřívat za stálého míchání. Směs sundejte z plotny, jakmile zhoustne. Bude to asi po 5 minutách zahřívání.
Do hrnce přidejte máslo s bílou čokoládou a ingredience rozpusťte. Připravený krém nalijte na korpus v dortovém ráfku a rozprostřete ho po celé jeho ploše. Následně krém přikryjte druhou částí korpusu a piškotové řezy s pudinkovým krémem chlaďte v lednici 2 hodiny.
Zatímco se dezert chladí, připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a polevou polijte vychlazený povrch dortu.
Tip: Piškotové řezy podávejte nakrájené na kousky, posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba