Piškotový chlebíček s mléčnou čokoládou - postup přípravy
Milovníci čokolády si mohou dvě tabulky jednoduše zapéci do nadýchaného máslového piškotu. Ozdobte vše ještě pořádnou vrstvou čokoládové polevy a výtvor bude opravdu dokonalý.
Na těsto
Na polevu
Do šlehací mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Poté přidejte změklé máslo a opět vyšlehejte do hladka. Do směsi přidejte mouku, vanilkový cukr a mléko a opět vyšlehejte, dokud se vše hezky nepromísí. Poté přidejte prášek do pečiva a promíchejte šlehací metlou.
Dno a stěny chlebíčkové formy vymažte máslem. Dno formy poté vyložte pečícím papír a ten opět pomažte máslem. Do formy vlijte polovinu těsta a rovnoměrně jej rozprostřete. Vložte na těsto tabulku čokolády – polovinu množství, které máte. Po stranách čokolády by mělo zůstat místo na těsto. Nalijte zbytek těsta a navrch dejte druhou tabulku čokolády. Rozehřejte troubu na 200 °C a pečte 55 minut.
Do rendlíku s nepřilnavým povrchem dejte nasekanou nebo nastrouhanou čokoládu na polevu a přilijte smetanu na vaření. Měla by mít zhruba 17 procent tuku. Za stálého míchání počkejte, až se čokoláda rozpustí a vše se spojí v hustou čokoládovou polevu.
Po upečení nechte chlebíček chvíli vychladnout a vyklopte ho z formy. Ze dna, které je nyní vrškem vašeho výtvoru, odstraňte pečící papír a chlebíček ozdobte čokoládovou polevou. Navrch můžete nasypat čokoládové hoblinky nebo podobný druh zdobení a servírujte.