Piškotový dort s pomeranči - postup přípravy
Máte v oblibě dezerty na přípravu snadné a přeci jen lahodné? Jedním takovým se nyní můžete inspirovat. Piškotový dort s pomeranči je velmi jemný a osvěžující. Pochutnat si na něm můžete třeba ke snídani nebo i na svačině.
Ingredience
Nejprve si pokrájejte na tenčí plátky jeden větší pomeranč. Pak jej i s kůrou vyskládejte na dno koláčové formy, kterou jste vystlali pečícím papírem. V další fázi se pusťte do přípravy těsta.
V hlubší míse vyšlehejte vejce spolu s krystalovým cukrem do pěny. Také přilijte slunečnicový olej, vložte pomerančovou kůru, přilijte pomerančovou šťávu, vsypte přes sítko prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké polotekuté těsto.
Kompletace dortu a jeho pečení
Připravené těsto následně vlijte na vyskládané pomeranče do formy a dejte péct do trouby na 25 minut při cca 180 °C. Hotový korpus překlopte pomeranči nahoru pomocí talíře, posypejte moučkovým cukrem a nechte zchladnout na plotně.
Servírování pomerančového dortu
Pomerančový dort bude výtečný například s tvarohem, kopečkem šlehačky, nebo se zakysanou smetanou. Hodit se bude k dezertu i vanilková zmrzlina nebo ta pomerančová. Přejeme dobrou chuť.
Jak vylepšit pomerančový dort?
Ještě lepší chuť budou mít pomeranče v piškotovém těstě, když je před vložením do koláčové formy zkaramelizujete s cukrem na pánvi. Stačí ovoce vložit na pánev, zasypat cukrem a nechat karamelizovat. Možné je použít k dochucení i mletou skořici.