Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový dort se dvěma druhy náplně

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Piškotový dort se dvěma druhy náplně - postup přípravy

Nepečené dorty jsou velmi oblíbené. Nejen proto, že jsou jednoduché a tak nějak sympatičtější, když kvůli nim nemusíme zapínat troubu, ale také proto, že se v jejich případě často pracuje s až neuvěřitelně chutnými a svěžími náplněmi. Stejně je tomu i v případě našeho dnešního receptu na velmi pohledný dort z piškotů a dvojího druhu náplní, který voní po kávě a čokoládě zjemněné smetanovým sýrem. Ve skutečnosti je dort ještě lahodnější, než jak to zní. Pojďte ho také zkusit!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Uvařte si kávu, oslaďte ji a nechte trochu zchladnout. Připravte si tác, na který budete skládat dort a příslušné množství piškotů, které namočte do kávy a vyskládejte je vedle sebe po celé délce tácu. (Pokud dort připravujete pro děti, můžete kávu nahradit meltou nebo kakaem.)




Smetanu smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehejte ji do husté pěny. Ve vedlejší misce vyšlehejte také smetanový sýr a jemně ho vmíchejte do šlehačkové pěny. Dobře promíchejte a polovinu získaného krému rozetřete na piškotovou základnu.

Pak připravte čokoládový pudinkový krém. Pudinkový prášek si rozmíchejte v jednom decilitru mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Když se vaří, přilijte do něj rozmíchaný pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, odstavte ho z kamen a nechte vychladnout.

Změklé máslo vložte do misky, zasypejte ho moučkovým cukrem a společně utřete do hladké konzistence. Po lžících pak máslo přimíchejte do lehce zchladlého pudinku a důkladně míchejte, dokud nezískáte hladký a jednolitý krém.

Čokoládový krém pak nalijte na druhou vrstvu sušenek. Rovnoměrně ho rozetřete a přidejte poslední vrstvu sušenek máčených v kávě. Na tu pak rozetřete zbylý smetanový sýr a navrch nastrouhejte tmavou čokoládu.

Takto připravený dort vložte do lednice nejméně na 4 hodiny zchladnout a ztuhnout. Nejlépe ho tam však nechte přes noc. Piškoty díky tomu krásně změknou a příchuti náplní se propojí a rozleží.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů