Piškotový dort se dvěma druhy náplně - postup přípravy
Nepečené dorty jsou velmi oblíbené. Nejen proto, že jsou jednoduché a tak nějak sympatičtější, když kvůli nim nemusíme zapínat troubu, ale také proto, že se v jejich případě často pracuje s až neuvěřitelně chutnými a svěžími náplněmi. Stejně je tomu i v případě našeho dnešního receptu na velmi pohledný dort z piškotů a dvojího druhu náplní, který voní po kávě a čokoládě zjemněné smetanovým sýrem. Ve skutečnosti je dort ještě lahodnější, než jak to zní. Pojďte ho také zkusit!
Ingredience
Návod na přípravu:
Uvařte si kávu, oslaďte ji a nechte trochu zchladnout. Připravte si tác, na který budete skládat dort a příslušné množství piškotů, které namočte do kávy a vyskládejte je vedle sebe po celé délce tácu. (Pokud dort připravujete pro děti, můžete kávu nahradit meltou nebo kakaem.)
Smetanu smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehejte ji do husté pěny. Ve vedlejší misce vyšlehejte také smetanový sýr a jemně ho vmíchejte do šlehačkové pěny. Dobře promíchejte a polovinu získaného krému rozetřete na piškotovou základnu.
Pak připravte čokoládový pudinkový krém. Pudinkový prášek si rozmíchejte v jednom decilitru mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Když se vaří, přilijte do něj rozmíchaný pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, odstavte ho z kamen a nechte vychladnout.
Změklé máslo vložte do misky, zasypejte ho moučkovým cukrem a společně utřete do hladké konzistence. Po lžících pak máslo přimíchejte do lehce zchladlého pudinku a důkladně míchejte, dokud nezískáte hladký a jednolitý krém.
Čokoládový krém pak nalijte na druhou vrstvu sušenek. Rovnoměrně ho rozetřete a přidejte poslední vrstvu sušenek máčených v kávě. Na tu pak rozetřete zbylý smetanový sýr a navrch nastrouhejte tmavou čokoládu.
Takto připravený dort vložte do lednice nejméně na 4 hodiny zchladnout a ztuhnout. Nejlépe ho tam však nechte přes noc. Piškoty díky tomu krásně změknou a příchuti náplní se propojí a rozleží.
Dobrou chuť.