Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pistáciová bábovka s kondenzovaným mlékem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pistáciová bábovka s kondenzovaným mlékem - postup přípravy

Pokud si chcete pochutnat na nadýchaném dezertu, který vypadá zajímavě, připravte si pistáciovou bábovku. Je skvělou kombinací nadýchaného těsta a křupavých oříšků.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do formy

Poleva

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Vaječné žloutky vyšlehejte s cukrem, a jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich změklé máslo a pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne hladká směs. 

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte jemný tvaroh s mlékem, pistáciovým pudingem a vzniklou hmotu vešlehejte do žloutkové směsi, do které vmíchejte také směs mouky a kypřicího prášku do pečiva. 

3. KROK

V samostatné míse vyšlehejte tuhý sníh z vaječných bílků a špetky soli, který do těsta opatrně vmíchejte. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.

4. KROK

Těsto vložte do formy na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 60 minut.

Tip: Bábovka se z formy bude lépe vyndávat, pokud ji předem vymažete máslem a vysypete moukou.

5. KROK

Mezitím připravte polevu. Lučinu vyšlehejte s moučkovým cukrem, klasickým mlékem a s kondenzovaným mlékem.  

Tip: Místo Lučiny můžete použít tvaroh nebo mascarpone. 

6. KROK

Do polevy vešlehejte zelené potravinářské barvivo a polevou polijte upečenou bábovku, kterou posypte nasekanými pistáciemi. 

7. KROK

Tip: Zda je pistáciová bábovka upečená, poznáte pomocí špejle, kterou do dezertu zapíchnete. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů