Pistáciová bábovka s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na nadýchaném dezertu, který vypadá zajímavě, připravte si pistáciovou bábovku. Je skvělou kombinací nadýchaného těsta a křupavých oříšků.
Těsto
Do formy
Poleva
Na posypání
Začněte s přípravou těsta. Vaječné žloutky vyšlehejte s cukrem, a jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich změklé máslo a pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne hladká směs.
V samostatné míse vyšlehejte jemný tvaroh s mlékem, pistáciovým pudingem a vzniklou hmotu vešlehejte do žloutkové směsi, do které vmíchejte také směs mouky a kypřicího prášku do pečiva.
V samostatné míse vyšlehejte tuhý sníh z vaječných bílků a špetky soli, který do těsta opatrně vmíchejte.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Těsto vložte do formy na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 60 minut.
Tip: Bábovka se z formy bude lépe vyndávat, pokud ji předem vymažete máslem a vysypete moukou.
Mezitím připravte polevu. Lučinu vyšlehejte s moučkovým cukrem, klasickým mlékem a s kondenzovaným mlékem.
Tip: Místo Lučiny můžete použít tvaroh nebo mascarpone.
Do polevy vešlehejte zelené potravinářské barvivo a polevou polijte upečenou bábovku, kterou posypte nasekanými pistáciemi.
Tip: Zda je pistáciová bábovka upečená, poznáte pomocí špejle, kterou do dezertu zapíchnete. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.