Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosové řezy s jogurtovým krémem a brusinkami

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kokosové řezy s jogurtovým krémem a brusinkami - postup přípravy

Čekáte-li návštěvu, kterou chcete pohostit domácím dezertem, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, díky kterému vás budou obdivovat a pochutnají si. Dort má několik vrstev, jemný krém a je příjemně sladký. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že budou všichni velmi spokojeni.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si hlubokou mísu a vložte do ní bílky o pokojové teplotě. Šlehejte je se solí a následně i s cukrem. Musíte získat konzistenci hustého sněhu. Přidejte do směsi kokos, mouku, vanilku a prášek do pečiva. Vše lehce promíchejte stěrkou a poté jemně zapracujte brusinky. Těsto musí být dokonale homogenní a všechny chutě propojené.

2. KROK

Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Polovinu těsta na něj vylijte. Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu 15–20 minut. Stejný postup proveďte i s druhou polovinou těsta.

3. KROK

Nechte oba pláty vychladnout a každý z nich poté rozřízněte na polovinu, abyste získali čtyři stejné kusy těsta.

4. KROK

Nyní si připravte krém. Nejprve hydratujte želatinu v šesti lžících studené vody. Návod jistě najdete na obalu. Studenou smetanu z lednice vyšlehejte mixérem, dokud nebude pevná a hustá. Želatinu rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a smíchejte s jednou lžící šlehačky. Poté přilijte celou šlehačku a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte ovocný jogurt a cukr. Vše zlehka promíchejte stěrkou.

5. KROK

Nyní už musíte jen dezert poskládat dohromady. Střídejte vždy plát těsta, který potřete krémem.

6. KROK

Vršek dezertu zasypejte kokosem nebo jinou ozdobou podle vaší chuti. Uvidíte, že vaši hosté budou z dezertu unešení a vychutnají si ho dosyta. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů