Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí majonézové houstičky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 70 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí majonézové houstičky - postup přípravy

Způsobů, jak si doma upéci křupavé housky, je celá řada. Recept, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková, je neobvyklý tím, že se do těsta přidává majonéza.

Ingredience pro:
1 porce

Na housky

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Dejte do něho cukr a rozdrobte droždí. Zamíchejte a počkejte, dokud nezačne pracovat kvásek. Do něho přidejte prosátou mouku, majonézu a lžičku soli. Těsto zpracujte rukou nebo v robotu tak, aby se nelepilo a bylo krásně lesklé. Poté ho přikryjte a nechte hodinu kynout na teplejším místě.

2. KROK

Z těsta udělejte na mírně pomoučněném vále hady a upleťte z nich housky. Mělo by jich být přibližně 10. Rozšlehejte vejce a housky jím potřete. Poté je posypejte podle vaší chuti. Jde využít hrubá sůl, kmín, mák nebo další obvyklé sypání.

3. KROK

Troubu si rozehřejte na 180 °C a housky v ní pečte zhruba 15 minut. Měly by být krásně zlatavé. Nechte je vychladnout nejlépe na mřížce a poté konzumujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů