Domácí majonézové houstičky

i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
ČAS PŘÍPRAVY
70 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí majonézové houstičky - postup přípravy

Způsobů, jak si doma upéci křupavé housky, je celá řada. Recept, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková, je neobvyklý tím, že se do těsta přidává majonéza.
1. KROK

Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Dejte do něho cukr a rozdrobte droždí. Zamíchejte a počkejte, dokud nezačne pracovat kvásek. Do něho přidejte prosátou mouku, majonézu a lžičku soli. Těsto zpracujte rukou nebo v robotu tak, aby se nelepilo a bylo krásně lesklé. Poté ho přikryjte a nechte hodinu kynout na teplejším místě.

2. KROK

Z těsta udělejte na mírně pomoučněném vále hady a upleťte z nich housky. Mělo by jich být přibližně 10. Rozšlehejte vejce a housky jím potřete. Poté je posypejte podle vaší chuti. Jde využít hrubá sůl, kmín, mák nebo další obvyklé sypání.

3. KROK

Troubu si rozehřejte na 180 °C a housky v ní pečte zhruba 15 minut. Měly by být krásně zlatavé. Nechte je vychladnout nejlépe na mřížce a poté konzumujte.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 935 hlasů
Nahlásit chybu
90 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt