Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pivní cukroví bez másla na 4 způsoby

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pivní cukroví bez másla na 4 způsoby - postup přípravy

Díky tomuto receptu máte možnost připravit si jemné pivní cukroví bez přidání másla. Objevte kouzlo lehčí alternativy tradiční vánoční sladké pochoutky se zajímavou chutí.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Těsto

Sirup

Na obalení

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s pivem, olejem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva a citronovou kůrou. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odtrhávejte malé kousky. Ze všech kousků vytvořte rohlíčky, položte je na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. 

3. KROK

Tip: Z těsta můžete vytvořit také jiný typ rohlíčků, a to tak, že z těsta vyválíte plát o výšce 1 cm, který rozřízněte na 8 trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku vložíte lžičku oblíbeného džemu a těsto zarolujte. Takto připravené rohlíčky pečte na 180 °C po dobu 10 minut.

4. KROK

Nyní v hrnci smíchejte vodu s cukrem, který nechte rozpustit. Do vzniklého sirupu vložte plátky citronu a ponořte do něj, na moment, upečené rohlíčky, které ihned obalte v nasekaných ořeších. 

5. KROK

Poznámka: Střídavě rohlíčky obalujte také v moučkovém cukru a strouhaném kokosu. Vzniknou vám tak různé druhy pivního cukroví.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů