Pivní cukroví bez másla na 4 způsoby - postup přípravy
Díky tomuto receptu máte možnost připravit si jemné pivní cukroví bez přidání másla. Objevte kouzlo lehčí alternativy tradiční vánoční sladké pochoutky se zajímavou chutí.
Těsto
Sirup
Na obalení
Náplň
Mouku smíchejte s pivem, olejem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva a citronovou kůrou.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odtrhávejte malé kousky. Ze všech kousků vytvořte rohlíčky, položte je na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Tip: Z těsta můžete vytvořit také jiný typ rohlíčků, a to tak, že z těsta vyválíte plát o výšce 1 cm, který rozřízněte na 8 trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku vložíte lžičku oblíbeného džemu a těsto zarolujte. Takto připravené rohlíčky pečte na 180 °C po dobu 10 minut.
Nyní v hrnci smíchejte vodu s cukrem, který nechte rozpustit. Do vzniklého sirupu vložte plátky citronu a ponořte do něj, na moment, upečené rohlíčky, které ihned obalte v nasekaných ořeších.
Poznámka: Střídavě rohlíčky obalujte také v moučkovém cukru a strouhaném kokosu. Vzniknou vám tak různé druhy pivního cukroví.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Uradi Sama- Ideje za kreativce