Pizza s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Dejte vale kupovaným pizzám a připravte si daleko chutnější domácí verzi s mletým masem a zeleninou! Díky tomuto jednoduchému receptu připravíte pokrm, kterým nasytíte i početnější rodinu. Domácí pizzu lze podávat jak k obědu, tak i k večeři.
Těsto
Doplňky
Začněte tím, že si na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíte trochu slunečnicového oleje. Poté na něm orestujte dozlatova nasekanou cibuli a také mleté maso.
Nezapomeňte směs okořenit mletou sladkou paprikou, mletým černým pepřem, solí, sušeným tymiánem a mátou. Nakonec maso odstavte a pusťte se do přípravy těsta na pizzu.
Příprava těsta na pizzu, kompletace pokrmu a jeho zapékání
Nyní si k ruce vezměte větší mísu a do ní vlijte kefír či bílý jogurt. Také přidejte vejce, kypřící prášek do pečiva, polohrubou mouku, slunečnicový olej a vypracujte homogenní těsto polotekuté konzistence. To vlijte následně na plech vystlaný pečícím papírem a rozprostřete. Na těsto naneste dle chuti kečup a majonézu.
Posléze posypte restovaným mletým hovězím a naneste i očištěné a pokrájené papriky, kukuřici, plátky rajčat a vše posypte strouhaným čedarem. Pizzu pečte při teplotě 180 °C po dobu 30 až 35 minut.
Servírování domácí pizzy s mletým masem a zeleninou
Až bude pizza upečená, vyjměte ji z trouby a ihned servírujte pokrájenou na menší kusy. Hodit se bude nejen k obědu a večeři, ale také na svačinu do práce. Přejeme vám dobré chutnání.