Zapečené tvarůžky se slaninou a olivami - postup přípravy
Připravte si šťavnaté zapečené tvarůžky podle rychlého receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Perfektně poslouží jako předkrm nebo rychlá teplá večeře.
Ingredience
Olomoucké tvarůžky se zelenými olivami a anglickou slaninou nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte na proužky a začněte s vrstvením pokrmu.
Do malé zapékací misky vložte plátky slaniny tak, aby zakrývaly i její strany. Slaninu pokryjte několika kousky tvarůžků, které posypte cibulí a olivami.
Vrstvení ještě jednou opakujte a ingredience zakryjte slaninou, která přečnívá přes okraje zapékací misky. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.
Tip: Zapečené tvarůžky podávejte s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Můžete je také posypat nasekanou pažitkou a přidat k nim zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty