Placičky s kuřecími játry - postup přípravy
Kuřecí játra se zpravidla užívají k přípravě chutných paštik anebo zavářek do polévek. Skvělé jsou ovšem i restovaná na cibulce a česneku. Pokud ale chcete zkusit s touto surovinou něco nového, vsaďte na smažené placičky. Hotové je budete mít během několika málo minut.
Ingredience
Nejprve si očistěte kuřecí játra a následně je pokrájejte na menší kostičky pomocí ostrého nože. Maso vložte do velké mísy a přidejte k němu jemně nasekanou cibulku, mletý černý pepř, sůl, vejce a také hladkou mouku.
Ze všech surovin vypracujte homogenní těstíčko, které by mělo mít polotuhou konzistenci.
Smažení placiček s kuřecími játry a jejich servírování
V další fázi si k ruce vezměte větší pánev a nalijte do ní slunečnicový olej. Až bude důkladně rozpálený, vkládejte na něj pomocí lžíce trochu těsta. Placičky smažte dozlatova z obou stran a před servírováním nechte okapat přebytečný tuk na papírových kuchyňských utěrkách. Pokrm podávejte buď samotný anebo třeba s čerstvou zeleninou. Hodit se ovšem bude i ta nakládaná. Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na vylepšení těstíčka
Pokud chcete, aby měly játrové placičky intenzivnější chuť, můžete do těstíčka před smažením zakomponovat i lisovaný stroužek česneku. Skvělé bude v těstě i mleté chilli koření anebo sušené bylinky typu majoránka, petrželka, tymián, kerblík či oregano. Kromě jiného lze použít k přípravě placek nejen kuřecí játra, ale také ta vepřová. Pokrm tak bude mít zase o něco odlišnou chuť. Je tedy jen na vás, jak bude finální jídlo vypadat.