Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelňáky z čerstvého zelí s kefírem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zelňáky z čerstvého zelí s kefírem - postup přípravy

Skvělé do zlatova usmažené zelňáky snadno připravíte i z čerstvého hlávkového zelí. Stačí je jen zadělat s těstem, v němž je kefír.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Zelí nakrájejte nadrobno a přidejte k němu sůl. Pomačkejte ho nejprve šťouchadlem na brambory a poté pokračujte rukama, tak aby začalo pouštět vodu a zkřehlo. Můžete ho ale i krátce povařit. Pak k němu přidejte vejce, kefír, pepř, hladkou mouku a sodu a vymíchejte těsto.

2. KROK

Dejte na pánev rozpálit trochu oleje. Z těsta udělejte malé placičky a osmažte je z obou stran do zlatova.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů