Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstovinové muffiny s cherry rajčaty a bazalkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Těstovinové muffiny s cherry rajčaty a bazalkou - postup přípravy

Občas se vám určitě stalo, že vám zbyly nějaké těstoviny od oběda a vy jste nevěděli, co si s nimi počít. Díky tomuto receptu je můžete použít znovu a vytvořit z nich originální muffiny. Pokud nevěříte, postupujte podle jednoduchého receptu – budete překvapení jejich skvělou chutí.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Těstoviny vsypte do vroucí osolené vody a vařte je 9–11 minut. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte cibuli nadrobno. Najemno nakrájejte také česnek a vše vsypte do jedné misky.

Poznámka: Do tohoto receptu můžete použít už uvařené těstoviny, které vám zbyly z předešlého vaření. 

2. KROK

Omyjte a nakrájejte na malé kousky také cherry rajčata a bazalku. Ingredience vsypte k cibuli a česneku a všechno dohromady zamíchejte. 

3. KROK

Pokud se vám zdají uvařené těstoviny, například druh penne, příliš velké, můžete je nakrájet na menší kousky a vložte je do mísy. Přidejte k nim zeleninovou směs a všechny ingredience důkladně zamíchejte. 

4. KROK

Do jiné mísy rozklepněte vejce, ke kterým přilijte mléko, sůl a pepř. Ingredience šlehejte do doby, než se propojí a poté mísu dejte bokem. Poté nastrouhejte sýr na tenké proužky. 

5. KROK

Do každého otvoru ve formě na muffiny vložte 2 lžíce zeleninové směsi s těstovinami a zalijte je vaječnou směsí s mlékem. Povrch všech těstovinových muffinů posypte nastrouhaným sýrem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut.

6. KROK

Poznámka: Hotové muffiny nechte mírně vychladnout, vyndejte je z formy a můžete podávat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Tak lahodné!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů