Plněná kotleta s uzeným bůčkem, žampiony a sýrem - postup přípravy
Tento recept je inspirací na chutný rodinný oběd, který se ale snadno může stát i součástí slavnostnější tabule. Vyzkoušejte recept od paní Heleny Vítkové Zvonkové.
Ingredience
V pánvi rozehřejte rostlinný olej a osmahněte na něm dorůžova najemno nasekanou cibulku. Přidejte na drobné kostičky nakrájený uzený bůček, na plátky pokrájený česnek a pokračujte v restování, dokud nezačne vonět. Žampiony nakrájejte na drobné kostičky, které přidejte do pánve s cibulí a česnekem, a nechte je opéct dozlatova. Nakonec přidejte tavený sýr, sůl a pepř, vše chvilku provařte a odstavte ze sporáku.
Silnější plátky kotlety nařízněte, abyste vytvořili kapsu, kterou posypejte gyros kořením a solí. Naplňte je připravenou směsí bůčku, žampionů a sýra a vyskládejte je do zapékací misky. Kapsy podlijte trochou vody, zakryjte je poklicí a dejte do trouby péct při teplotě 180 °C asi 60 minut. Poté odklopte poklici a nechte kapsy ještě dalších 15 až 20 minut očervenat.
Připravené vepřové kapsy podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo s hranolky a přelité trochou výpeku z pekáče.