Plněná sekaná v rajčatové omáčce - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na originální nedělní oběd, vyzkoušejte tuto plněnou sekanou v rajčatové omáčce. Podávejte ji s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Na masovou roládu
Na náplň
Na rajčatovou omáčku
Na dokončení
Mleté maso vložte do mísy, přisypte do něj papriku, sůl, kmín, pepř a strouhanku. Poté do něj přidejte vejce a najemno nastrouhanou cibuli.
Mleté maso pečlivě promíchejte. Pečicí papír potřete olejem a maso na něj rozprostřete po celé ploše. Poté do středu položte uvařená vejce a maso posypte zeleninou.
Mleté maso srolujte pomocí pečicího papíru a roládu do něj poté zabalte. Následně ji nechte 1 hodinu odpočívat v lednici.
Pekáč vymažte olejem a opatrně na něj položte roládu bez pečicího papíru a potřete ji bílkem, aby se neroztrhla. Poté ji vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte ji 25–30 minut.
Mezitím do pánve nalijte olej, rajský protlak a restujte ho přibližně 3–4 minuty. Poté do něj přidejte najemno nasekané nebo rozmixované rajče.
Omáčku promíchejte, dochuťte ji solí, prolisovaným česnekem a vařte ji dalších 5 minut. Poté ji přelijte do pekáče s roládou.
Po stranách vyskládejte zelenou papriku zbavenou semeníků a na měsíčky nakrájená rajčata. Poté pekáč vložte zpět do trouby a roládu spolu s omáčkou pečte dalších 10 minut.
Hotovou roládu nakrájejte a ihned ji servírujte spolu s rajčatovou omáčkou. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši nebo vařené brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.