Plněná vepřová kýta se švestkovou omáčkou - postup přípravy
Tak výbornou plněnou vepřovou kýtu jste ještě nejedli. Je šťavnatá, křehká, jednoduchá na přípravu a skvěle ji doplňuje sladkokyselá švestková omáčka.
Základ
Náplň
Omáčka
Do pánve s rozpáleným olejem vložte maso, které smažte 3–4 minuty ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté v jeho středu vytvořte otvor a maso obraťte naruby.
Mozzarellu, červenou papriku, cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a smíchejte dohromady. Směs smažte na pánvi s rozpálený olejem přibližně 4 minuty, do změknutí.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Zeleninu následně smíchejte s mozzarellou, nakrájenou na kostičky a oreganem. Směsí naplňte maso, které uzavřete pomocí párátek. Poté ho položte na plech, pokrytý pečicím papírem a polijte ho olejem.
Maso následně posypte mletou sladkou paprikou, pepřem a solí. Koření do masa důkladně vetřete a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. Mezitím připravte omáčku.
V rendlíku smíchejte červené víno se švestkovým džemem, mletou sladkou paprikou a solí a směs zahřívejte 3 minuty, dokud se nezačne vařit. Poté ji odstavte z tepla.
Upečenou plněnou vepřovou kýtu servírujte nakrájenou na plátky, společně s připravenou omáčkou.
Tip: Maso můžete podávat s brambory nebo hranolky, či jinou oblíbenou přílohou. Každou porci můžete doplnit čerstvou zeleninovou oblohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Recipes