Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné brambory ve slupce, po kterých se jen zapráší

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Plněné brambory ve slupce, po kterých se jen zapráší - postup přípravy

Tento pokrm může být skvělým obědem nebo večeří pro celou rodinu. Málokdo nebude spokojený, protože tyto plněné brambory chutnají skutečně skvěle! Udělat je, je přitom mnohem jednodušší, než se zdá.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Brambory omyjte (neškrábejte), potřete olejem a vložte do zapékací misky. Posypte solí a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte, dokud nebudou připravené. Doba pečení závisí na velikosti brambor, které budete mít k dispozici. Snažte se, aby byly všechny podobně velké, jinak bude každá z nich jinak upečená.

2. KROK

Hotové brambory nechte trochu vychladnout a rozkrojte napůl. Poloviny rozložte do zapékací mísy. Lžící z nich vyjměte střed, aby z nich zbyla prakticky jen slupka. Výsledné bramborové lodičky osolte a opepřete. Vydlabané středy brambor rozmačkejte vidličkou, přidejte máslo, nasekaný kopr, mléko a nastrouhanou mozzarellu. Vše důkladně promíchejte.

3. KROK

Připravené pyré vložte zpět do připravených slupek. Na povrch rozložte nakrájené kousky slaniny. Použít můžete pochopitelně také šunku, ale na pečení je mnohem lepší slanina, která bude po upečení brambor v troubě nádherně křupavá a dodá celému pokrmu příjemnou strukturu. Stejně tak můžete experimentovat s použitými bylinkami. Nemusí se jednat pouze o kopr.

4. KROK

Zapékací misku s připravenými a dokonale naplněnými bramborami vložte zpět do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 10-15 minut. Poté brambory vyndejte a zasypejte je nastrouhaným tvrdým sýrem. Vložte zpět do trouby a pečte, dokud se sýr na povrchu nerozpustí. Poté nechte lehce vychladnout a podávejte své rodině a lahodný oběd nebo večeři. Jako přílohu můžete zvolit lehký zeleninový salát, který se k tučnějšímu pokrmu vždy skvěle hodí. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů