Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné listové těsto s jablky a skořicí je rychlé a velmi chutné

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Plněné listové těsto s jablky a skořicí je rychlé a velmi chutné - postup přípravy

Mřížky s jablky a skořicí z hotového listového těsta jsou velmi rychlé a neuvěřitelné chutné. Jde o malý štrůdl, který můžete vzít snadno do ruky a skvěle se hodí k čaji i ke kávě. Pro děti nebo na cesty jsou naprosto ideální. Partnera také tímto způsobem můžete překvapit a dát mu pár plněných taštiček do práce na svačinu.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Díky tomu, že zakoupíte hotové těsto, tak si ušetříte hodně práce, času i peněz. Recept je díky tomu extrémně jednoduchý a zabere vám jen chvilku. Těsto nechte na kuchyňské lince rozmrazit a začněte připravovat náplň, která půjde dovnitř dezertu. Jablka oloupejte, odstaňte jádřince a nakrájejte na malé kostičky.

2. KROK

Jablka poté dejte na suchou pánev, přidejte cukr, vanilkový cukr a skořici. Jablka s cukrem a skořicí duste na mírném ohni, dokud se tekutina zcela neodpaří. Získáte přirozeně sladkou směs, se kterou můžete pohodlně naplnit jablečný dezert. Jakmile se jablečná šťáva odpaří, nalijte náplň do misky, přidejte škrob a důkladně promíchejte.

3. KROK

Náplň nechte stát, dokud zcela nevychladne. Rozmražené listové těsto rozdělte na 8 obdélníků. Každý obdélník vyválejte, na jedné čisti udělejte nožem zářezy od všech okrajů na 1 cm, aby se dezert nerozpadl. Na druhou část naneste náplň a obě části spojte. Okraje přimáčkněte vidličkou.

4. KROK

Nyní rozklepněte vejce do misky a horní část taštiček pomažte rozšlehaným vejcem. Přesuňte všechny hotové kousky na plech vyložený pečicím papírem. Poté plech vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu 20-25 minut, dokud nebude kůrka nádherně zlatavá. Taštičky nechte vychladnout a můžete podávat netrpělivým členům rodiny. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů