Plněné paprikové koule s kuřecím masem a zakysanou smetanou - postup přípravy
Klasické plněné papriky s mletým masem jsou nezbytnou součástí rajské omáčky s knedlíkem. Papriky lze však plnit různými ingrediencemi, a nejen vařit či dusit, ale i zapékat vždy s výborným výsledkem. Pomocí následujícího receptu si můžete připravit velmi chutné zapečené plněné papriky, které se hodí jako předkrm či lehká večeře, ale také jako hlavní jídlo, pokud jsou podávány s vhodnou přílohou.
Ingredience
Postup přípravy pokrmu se skládá z následujících kroků:
- Omyjte, očistěte a rozkrojte papriky napůl.
- Kuřecí prsa očistěte, nakrájejte na kostičky a osmahněte na oleji.
- Přesypte osmažené maso do misky, přidejte sůl, pepř a koření, posypte mouku a důkladně promíchejte.
- Poté přidejte zakysanou smetanu, zalijte vodou a opět promíchejte.
- Připravte si plech, vyskládejte na něj papriky a naplňte je směsí (na každou papriku stačí 2 lžíce).
- Na závěr posypte naplněné papriky nastrouhaným sýrem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 30 minut.
Papriky lze podávat buď samostatně s pečivem, nebo s jinou vhodnou přílohou, jako jsou pečené či vařené brambory nebo kaše, či čerstvý salát. Po vyjmutí z trouby můžete papriky dozdobit nasekanými zelenými bylinkami. Vegetariánskou variací na tento recept je směs s houbami, tzn. kuřecí prsa lze nahradit žampiony nebo hříbky nakrájenými na menší kousky a osmahnutými doměkka. Obě dvě varianty si zamilujete pro jejich jednoduchou přípravu a výbornou chuť.